.
Инициативы Президента, которые поддержало правительство.

Инициативы Президента, которые поддержало правительство.

mlp / 17.03.2020

Более широкие, чем в городах, карантинно-ограничительные меры 16 марта предложил правительству Президент Украины. В. Зеленский.

В частности, Мининфраструктуры запретить с 18 марта (в 12:00) пассажирское железнодорожное, автобусное и авиасообщение между городами и областями, работу метрополитенов. «Городские перевозки могут осуществляться в режиме до 10 человек в маршрутных такси и такси, и до 20 человек в троллейбусах, автобусах, вагонах трамвая», - сказал президент.

Глава государства предложил Минфину обратиться в МВФ и к зарубежным партнерам для предоставления финансовой поддержки Украине. Президент ожидает от Нацбанка, Минфина, государственных и коммерческих банков программу кредитных каникул для малого и среднего бизнеса, концепцию налоговых изменений. Граждане с пенсией меньше 5 тыс. гривен должны получить доплату 1 тыс. грн.

Президент предложил меры по противодействию карантину: введение с 17 марта чрезвычайной ситуации в Черновицкой и Житомирской областях, где подтверждены случаи коронавируса; запретить массовые мероприятия при участии больше 10 человек, включая обряды и церемонии, а лидерам церквей с пониманием отнестись к ситуации; разработать механизм доставки лекарств представителями «Укрпочты» для пожилых людей; ограничить экспорт продуктов питания по определенному Кабмином списку; главам ОГА, местного самоуправления, руководителям предприятий обеспечить бесперебойную работу продуктовых магазинов, магазинов бытовых товаров, АЗС, аптек, банков, страховых компаний, предприятий критической инфраструктуры государственной и коммунальной собственности и грузового транспорта;
президент заявил, что смена плана работы Верховной Рады недопустима в ситуации мировой пандемии и глобального финансового кризиса. Работу должны продолжить все без исключения государственные органы, заведения охраны здоровья и правоохранительные органы.

Президент в итоге обещает действовать «жестко, неотложно, возможно – непопулярно».

Минюст предлагает дополнить ст. 17 «Закона Украины о правовом режиме чрезвычайного положения» двумя пунктами:
- введение комендантского часа;
- проверка документов у граждан, а в необходимых случаях - проведение личного досмотра, досмотра вещей, транспортных средств, багажа и грузов, служебных помещений и жизни граждан.
МВД предлагает изменить статьи Уголовного кодекса, которой за нарушение санитарных правил ввести штраф от 1000 до 3000 необлагаемых минимумов доходов граждан или лишение свободы до трех лет.

В полночь 17 марта на правительственном сайте сообщили, что принято постановление Кабмина №215 от 16.03.2020 года.

Постановою заборонено з 18 березня по 3 квітня:

на усій території держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
до прийняття окремого рішення перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).
АТ «Укрзалізниця» дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

З 17 березня по 3 квітня заборонено перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 17 березня заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Міністерству охорони здоров'я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Крім того, максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.
Контроль за виконанням даної постанови Уряду покладено на МВС та Національну поліцію.

Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

17 марта в Верховной Раде на внеочередном заседании в повестке дня были законопроекты:

1) про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19);
2) про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я;
3) про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету;
4) про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Их принятие прогнозировано.

Инвестор.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |