.
Депутаты Николаевского облсовета собрались ехать в Киев.

Депутаты Николаевского облсовета собрались ехать в Киев.

mlp / 07.09.2018

7-го вересня відбулось пленарне засідання 22-ї позачергової сесії Миколаївської обласної ради сьомого скликання з одним питанням: «Про Звернення депутатів Миколаївської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно збільшення видатків на утримання автомобільних доріг загального користування державного значення на території Миколаївської області».
Йдеться про повернення 98 мільйонів гривень, розрахованих на реконструкцію доріг, вилучених Кабінетом Міністрів України.

Протягом декількох годин у сесійній залі не вщухали палкі дебати.
Згодом 33 голосами ухвалено рішення : «Про Звернення депутатів Миколаївської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно збільшення видатків на утримання автомобільних доріг загального користування державного значення на території Миколаївської області».

«Сьогодні інформація наступна. Уряд вилучив ці гроші. Офіційно, крім публікацій у Фейсбуці, причини такого рішення не повідомлялися. Це було після того, коли обласна влада порушила питання. Це свідчить про те, що ані Служба Автомобільних доріг, ані обласна рада, ані обласна державна адміністрація не знали про це вилучення попередньо. Щодо коштів, які планувалися на дорогу Н-14 у розмірі 300 мільйонів, мені дуже прикро, що спочатку проектування відбувалася певна маніпуляція. Я вважаю – необхідно чесно говорити. І не зараз, а раніше. Говорити про те, що ми не зможемо її зробити з якихось причин. І у тому числі через технологію. У сусідній області будують асфальтну дорогу, а нам нав’язали ноу-хау проект – бетонну дорогу.
У нас є дорога Т-15-08 по якій договірні відносини іще не закриті. Маємо дорогу Т-15-07, яка веде до Очакова. Це туристична галузь. І там проект більше ніж на 100 мільйонів. Запроектовано роботи по трасі Н-11. Тобто, проекти у нас є. Для мене незрозуміла ситуація по блокуванню коштів. Найближчим часом планую звернутися до керівництва Антимонопольного комітету і розібратися юридично.
Є пропозиція від представників депутатського корпусу Миколаївської обласної ради. Відразу по завершенню сесії ми про це говорили – зібратися групою депутатів і поїхати до Києва. Вже наступного тижня ми від’їжджаємо до столиці. Маю мету – поставити ці питання безпосередньо пану Новаку. По можливості зустрінемося з керівництвом Мінінфраструктури та Уряду»,- підсумувала пленарне засідання 22 позачергової сесії сьомого скликання голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко.

За матеріалами сайту Миколаївської облради.

| | | | - | | | | | |