.
Утверждены долгожданные документы по управлению многоквартирным домом.

Утверждены долгожданные документы по управлению многоквартирным домом.

mlp / 05.09.2018

Таковыми вице-премьер-министр Г. Зубко считает Правила предоставления услуги по управлению многоквартирным домом и Типовой договор.
Эти документы полноценно запускают рынок управления многоквартирными домами, и будут стимулировать его развитие на конкурентной основе.

Геннадий Зубко сказал: «Это четкие, единые и понятные для всех правила предоставления услуги по управлению многоквартирным домом. Теперь совладельцы смогут самостоятельно и свободно выбирать управляющего, устанавливать условия предоставления услуги и размер оплаты. Также четко определены права и обязанности совладельцев и управляющих. А главное - их ответственность, условия расторжения договора и прекращения предоставления услуги».



Правила и Типовой договор о предоставлении услуги по управлению многоквартирным домом вводятся в соответствии с законами «Об особенностях осуществления права собственности в многоквартирном доме» и «О жилищно-коммунальных услугах».

P.S.

Постанова Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 р. № 712 «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком».

Ця постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування, крім:

абзацу другого пункту 11 (Якщо протягом строку дії договору управління співвласники прийняли рішення про укладення індивідуального договору про надання комунальної послуги, який передбачає утримання, обслуговування та поточний ремонт виконавцем комунальної послуги внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, що забезпечують постачання відповідної комунальної послуги, до договору управління багатоквартирним будинком вносяться відповідні зміни в частині зменшення кошторису);

пункту 51 (У разі несвоєчасного здійснення платежів за послугу з управління співвласник сплачує пеню в розмірі, встановленому в договорі управління, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу. Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за послугу з управління. Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином);

пунктів 53—65 (Виконання управителем функцій особи, уповноваженої співвласниками на укладення колективного договору про надання комунальної послуги).

Ці Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком, затверджених цією постановою набирають чинності з 1 травня 2019 року.

Инвестор.

| | | | - | | | | | |