.
Рекордный марафон украинской патриотической песни "Червона калина" стал сокровищницей талантов Николаевщины.

Рекордный марафон украинской патриотической песни "Червона калина" стал сокровищницей талантов Николаевщины.

mlp / 03.12.2014

У Миколаєві в день 23-ї річниці Всеукраїнського референдуму про підтвердження "Акта про державну незалежність України" 1 грудня в міському Будинку вчителя відбувся 18-й конкурс української патріотичної пісні "Червона калина".
Він став рекордним, як за тривалістю так і за кількістю учасників та виконаних творів.

Більш як чотириста виконавців заспівали більше 130 патріотичних пісень за 9 годин. Взяли участь 30 ансамблів, 9 дуєтів, 2 тріо та 83 солісти з Миколаєва, Жовтневого, Миколаївського, Кривоозерського, Доманівського, Березанського, Очаківського, Баштанського, Вознесенського, Єланецького, Снігурівського районів.

Їх оцінювало журі в складі Юрій Діденко - голова, Президент фонду "Дітям України", Катерина Рижова - виконавчий директор фонду "Дітям України", керівник управи Народного Руху України, Олег Кедіс - зас. діяч мис., доцент Миколаївської філії Київського нац. університету, Леонід Дудюк – доцент, кандидат філологічних наук Миколаївського державного університету ім. Сухомлинського.

Організаторами конкурсу виступили фонд "Дітям України", обласне управління освіти, управління у справах сім'ї, дітей та молоді міськвиконкому, Народний Рух України, міський колектив Будинку вчителя. Відкриваючи конкурс, голова журі Юрій Діденко наголосив: "Нині, коли на Донбасі йде війна і втрачено Крим, як ніколи зростає роль виховання українського патріота здатного стати на захист країни і пісня в цьому добрий помічник. Вона допомогла зберегти душу народу та його силу духу на протязі століть, а нині має прислужитися відродженню нашої єдності та підняття патріотичного духу нації у боротьбі проти окупантів.»

У напруженій творчій пісенній боротьбі переможцями «Червоної калини» стали у номінації "Молодший вік – гурти: «Зразковий» театр пісні «Натхнення» Міського будинку вчителя, «Зразковий художній колектив» вокальне об'єднання „Відлуння” , Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району .
Серед виконавців у молодшій віковій групі перше місце виборола: Бєлова Діана Новоодеська загальноосвітня школа № 2
Серед дуетів дипломи І ступеню отримали Кучерова Таїсія та Могилевець Анастасія з Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району та Тріо «Алісята» - Даніч Ольга, Захарова Євгенія, Оверченко Олеся Вокальної студії «Аліски» Будинку творчості дітей та юнацтва Ленінського району.
У старшій віковій групі відзначені диплом І ступеню: «Народний художній колектив» Студія естрадного співу «Дивограй» Обласного Будинку художньої творчості та Вокальний ансамбль «Зорецвіт» Доманівського РНВК.
Серед солістів старшої вікової групи переміг: Мирзеханов Микита Вокально-естрадна студія «Блискавка» Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 .

Конкурс підтримали ГО «Держава» СП "Нібулон", обласне товариство «Просвіта», Народне ополчення Миколаївщини.

Гала-концерт переможців відбудеться 6 грудня., у День Збройних сил України о 10.30 в Будинку вчителя за адресою проспект Леніна, 166.
Вхід вільний.

Миколаїв Рух/Прес

| | | | - | | | | | |