.
До кінця 2012-го року інваліди Великої Вітчизняної війни, мешканці Миколаївської області отримають власне житло.

До кінця 2012-го року інваліди Великої Вітчизняної війни, мешканці Миколаївської області отримають власне житло.

mlp / 15.12.2012

Рішення про виділення квартир було прийнято на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.12 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни».
У червні нинішнього року видано наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо організації виконання урядової Постанови. А закупівлю квартир для інвалідів війни в Миколаївській області здійснено управлінням капітального будівництва облдержадміністрації.
Цей процес був не з простих. Спочатку слід було визначити кандидатури інвалідів війни, які мають бути забезпечені житлом. Рішення з цього питання прийнято комісією, що створена розпорядженням голови облдержадміністрації Миколою Кругловим 20 липня цього року. Спеціальна комісія «з питань формування пропозицій щодо забезпечення житлом ветеранів війни, які перебувають у черзі на отримання житла», визначила трьох людей. Після цього управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації закупило квартири та підготувало необхідні документи для передачі житла ветеранам. Далі – справа за місцевою владою. Необхідно було прийняти рішення на рівні органів місцевого самоврядування та оформити їх у відповідні документи.
Одна з квартир закуплена у м. Южноукраїнськ по вул. Енергостроителей, у дев’ятиповерховому будинку на першому поверсі. Квартиру загальною площею у 34,5 квадратних метри отримує Микола Петрович Дроздов з дружиною Раїсою Іванівною. Микола Петрович – бойовий льотчик, який воював протягом 1943-1945 років. Він - інвалід Великої Вітчизняної Війни ІІ групи. На жаль, до цього часу він з дружиною проживав у кімнаті комунальної квартири на площі в 11 квадратних метри. Втім, завдяки соціальній позиції уряду, нарешті, люди, які більш ніж хто-небудь заслуговують нормальних побутових умов, їх отримали.
Друга квартира закуплена у м. Вознесенську в п’ятиповерховому будинку на другому поверсі. Ключі від неї вручать ще до Нового року Івану Миколайовичу Гіжку, інваліду Великої Вітчизняної Війни ІІ групи. Ветеран отримає квартиру загальною площею у 35,6 квадратних метри, яка обладнана індивідуальним опаленням. До цього часу Іван Миколайович, якому вже виповнилося 85 років, проживав в гуртожитку територіальної громади міста Вознесенськ. На квартирний облік він став у 2004-му році.
Ще одна квартира в рамках програми покращення житлових умов виділена ветерану з Очакова. Ордери на квартири інваліди війни отримають ще до наставання Нового року. Тож свято вони зустрічатимуть вже в нових комфортних оселях.

За матеріалами управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |