.
Вадим Мериков: «Фундамент Партии регионов в Николаевской области дал глубокую трещину».

Вадим Мериков: «Фундамент Партии регионов в Николаевской области дал глубокую трещину».

mlp / 10.12.2012

7 грудня відбулися урочисті збори керівників виборчих штабів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в Миколаївській області, на яких лідер опозиції на Миколаївщині Вадим Меріков підбив підсумки виборів та вручив почесні грамоти тим, хто керував ними на місцях.

Кожен з керівників місцевих штабів у короткому виступі окреслив специфіку виборчої кампанії у своєму районі. При цьому усі зішлися в одному: незважаючи на певні організаційні, а часом і особисті складності, що виникали на місцях на початковому етапі формування об’єднаних штабів, Вадиму Мерікову вдалося в короткий час сформувати дієву та монолітну команду, яка відпрацювала у надзвичайно складних умовах з великою віддачєю та ефективністю. Свідченням чому стали високі результати, яких переважна більшість політологів та політтехнологів не могла навіть уявити на Миколаївщині, традиційно прихільній до Партії регіонів – наприклад, у Кривому Озері Об’єднана опозиція отримала навіть більше голосів, ніж правляча партія, озброєна адмінресурсом.

Вадим Меріков у заключному слові подякував усім, хто брав участь в виборах, та підкреслив, що будівля Партії регіонів у Миколаївській області, збудована на корупції, залякуванні, шантажі, продажних судах та безкарності чиновників, і ще вчора, здавалося б, непохитна, завдяки злагодженим та високопрофесійним діям команди Об’єднаної опозиції, дала глибоку тріщину у самому своєму фундаменті. Адже опозиція не тільки отримала широку народну підтримку за списками, але й здобула перемогу для двох мажоритарників – Ігоря Бриченка та Аркадія Корнацького.

Говорячи про події на 132 окрузі Вадим Іванович продемонстрував присутнім свої «трофеї» шолом та маску, які були зірвані з одного з тих, хто штурмував приміщення окружної комісії та виносив звідти протоколи, які згодом були фальсифіковані регіоналами.

-- Це обличчя влади, яка боїться власного народу і тому має ховати обличчя за масками, -- сказав В. Меріков, -- проте ми добре знаємо імена усіх тих виконував злочинні накази, а головне – тих, хто їх віддавав.

-- Не ваша вина в тому, що, незважаючи на всю нашу боротьбу, перемогу А. Корнацького вкрали. Її вкрали вже в Києві – ті, хто розуміє, що в іншому випадку все мало б закінчитися цілою низкою карних справ, що привели б на лаву підсудних дуже багато чиновників найвищого рангу, оскільки злочинні накази про застосування «беркуту», «грифону» та іншої нечисті проти мирних громадян, про викрадення та фальсифікацію протоколів віддавалися з самого верху, -- підкреслив Вадим Іванович. – Проте, ми знаємо, що навіть така перемога Аркадія Корнацького, який у бідь-якому випадку неодмінно стане народним депутатом, не просто деморалізувала Партію регіонів, вона зробила набагато більше: вона дала нам усім, усім жителям Первомайська, Миколаївської області та навіть інших, достить далеких від нас областей – тим, хто стояв під стінами 132 ОВК, захищаючи свої голоси – впевненість, що все насправді залежить від нас самих. І тому час Партії регіонів спливає. Щонайбліьше нам лишилося чекати до 2015 року. Проте ситуація в країні змінюється не те що щоденно, а буквально щогодини, і тому ми усі маємо бути готовим до великих змін, які можуть відбутися вже найближчим часом. І я не маю жодного сумніву: з такою командою ми не можемо не перемогти, -- закінчив свій виступ Вадим Меріков.

Пресс-секретарь Политической Партии "Фронт Змін" Ярослав Индиков.

| | | | - | | | | | |