.
В Миколаєві презентували Духовно-культурного центру «Українське відродження».

В Миколаєві презентували Духовно-культурного центру «Українське відродження».

mlp / 17.10.2010

15 жовтня 2010 року відбулася прес-конференція, присвячена презентації Духовно-культурного центру «Українське відродження» при Миколаївському фонді «Дітям України», що розміщений за адресою вул.Велика Морська 45.

Юрій Діденко – Президент фонду “Дітям України”, народний депутат IV скликання, голова обласної організації Народного Руху України відкривачи презентацію сказав: “Ідея відкриття Духовно-культурного центру в Миколаєві, де була б представлена українська книга існувала давно, а поштовх зробив– голова Всеукраїнського "Студентського братства" Олег Яценко, що допоміг розвити ідею просвітницького осередку, що дійсно стане культурно-просвітницьким центром і гуртуватиме усіх українських патріотів, де будуть відбуватися виступи письменників, діячів культури і мистецтва, молодіжні позапартійні заходи”.
Підтримку Духовно-культурного центру «Українське відродження» надав міський голова Миколаєва Володимир Чайка.
Необхідну допомогу у створенні Центру надає координатор акції на півдні України «З книгою до дітей» Сергій Дмитрієв. Він ініціатор аналогічного Центру української книги у Херсоні– ентузіаст української справи. Створений у Херсоні рік тому центр викликав велику зацікавленість не тільки у мешканців краю, а й шанувальників української книги із сусіднього Криму.
Адже лише національна свідомість народжує патріотизм, і якщо патріот прийде до влади, то звичайно він буде думати про народ. А українських книжок, що є у продажі, на превеликий жаль, як-то кажуть, можна по пальцях перерахувати і це бачимо на прикладі нашого міста.
Мета духовно-культурного центру допомогти кожній людині знайти себе, а це значить, вона повинна мати можливість відшукати книжку по душі, яка б стала супутником життя. «Українське відродження» працює з видавництвами «Грані-Т», «Свічадо», «Родовід», «Волинська обласна друкарня», «Києво-Могилянська академія». І, взагалі, якщо це Духовно-культурний центр, то він поєднує всі грані української культури. А культуру, як відомо, треба прищеплювати змалку. Тому і працює центр при фонді «Дітям України».
На прес-конференції також виступили піар-менеджер видавництва «Грані-Т» Юлія Червінська, автор цього видавництва, письменниця, лауреат премії «Золотий лелека» Марина Павленко, виконавчий директор Духовно-культурного центру «Українське відродження» Надія Клименко.

| | | | - | | | | | |