.
Четвертое поражение подряд МБК "Николаев".

Четвертое поражение подряд МБК "Николаев".

mlp / 06.10.2010

Перша домашня гра «Донецька» в новому сезоні, заповнені відсотків на сімдесят трибуни палацу спорту «Дружба». Любителі гри великих людей прийшли знайомитися з новим головним тренером й абсолютно новою донецькою командою. За таких обставин вдарити обличчям у бруд баскетболісти не мали жодного морального права, – наголошує прес-служба БК «Донецьк».

Хто буде не просто господарем майданчика, а господарем становища у цей вечір, донецькі «тигри» показали вже в дебюті поєдинку. Чотири перші атаки команда господарів провела яскраво й завершила результативно, а активний пресинг на чужій половині та щільна оборона у свого кільця позбавили гостей можливості кидати.
Не дивно, що за рахунку 8:0 наставник «корабелів» Валентин Берестнєв взяв ранній тайм-аут. За рахунку 10:2 господарі зробили три (!) чистих «блоки» в одній атаці суперника. Такий настрій став приємним сюрпризом для публіки. Ось тільки після проходження екватора періоду «Донецьк» трохи зменшив оберти, й за рахунку 17:11 уже Саша Обрадовіч вирішив поговорити з командою. На першу перерву суперники пішли за рахунку 17:13.

«Миколаїв» зовсім не та команда, яка здається без бою, а тому на початку другої чверті розгорнулася жорстка боротьба за ініціативу. «Корабели» епізодами стали застосовувати пресинг, не завжди їм вдавалося зіграти чисто, але за наміри гостей варто похвалити. Черговий тайм-аут тренерський штаб «Донецька» попросив за рахунку 21:19. Після паузи «тигри» перебудувалися на «зону» й одразу ж перехопили ініціативу. Щоб потім не було прикро та боляче, Валентин Берестнєв за рахунку 25:22 також скористався своїм правом на хвилинну паузу. Однак перехопити ініціативу «корабелам» не дозволили, а коли «тиграм» вдалося прискоритися, рахунок змінився на 33:25. Втім, гості не «попливли» й цього разу.

Друга половина розпочиналася за рахунку 35:29, а перед її стартом в очі кинулися два цікавих статистичних факти. По-перше, жоден із учасників матчу за першу половину не набрав 10 очок і більше. По-друге, за два десятка ігрових хвилин «Донецьк» лише 8 разів порушив правила, причому ці персональні зауваження розподілилися між вісімкою гравців із тих десяти, хто виходив на майданчик.

Третій період розпочався із трьох відмінних атак «Донецька», а ось «Миколаїв» рушив з місця лише за рахунку 42:29. Господарі втікали від гостей, а на майданчику панував якийсь спокій. Епізодами складалося враження, що «тигри» відпрацьовують комбінації. Не вдалося з першого разу – робився захід на другу спробу. До середини чверті на табло горіли цифри 48:36. «Корабели» трималися на плаву завдяки сміливим дальнім кидкам. Суперники так і продовжували грати рівно, а відстань незначно коливалося довкола десятка очок – 57:48 перед заключною чвертю.

Миколаївці за 30 секунд зуміли скоротити відставання до 5 пунктів, і за рахунку 57:52 Саша Обрадовіч буквально зажадав тайм-аут. Ясна річ, що не такого початку ключового періоду він чекав від підопічних. Дистанція стала небезпечною, було непросто, а суперник значно поліпшив оборону. Рівно три хвилини рахунок на табло не змінювався – поки Васільєвіч не влучив з периметра. Втім, це був зовсім не кінець боротьби. «Миколаїв» бився до самого кінця, адже відставання у 8-10 очок залишало надію. Після другого «трюльника» Васільєвіча (67:58) Валентин Берестнєв взяв попереджуючий тайм-аут. А після третього влучання все того ж Васільєвіча з периметра (70:58) багато чого в цій грі стало зрозуміло. «Корабели» пресингували та перейшли на дальні кидки, але було запізно. «Донецьк» здобув першу домашню перемогу в новому сезоні.

Післяматчева прес-конференція:
Валентин Берестнєв, головний тренер МБК «Миколаїв»:

- Я б залишився задоволений якістю гри, якби не одне «але» – ми програли четвертий поспіль матч зі старту сезону. Тому задоволення гранично мало. Хотілося перемогти, й певна можливість виграти була. На початку заключної чверті команди за незначної переваги «Донецька» довго не могли забити. В цей момент ми програли три важливих відскоки на своєму щиті, і все закінчилося точним дальнім влучанням з кута Васільєвіча. Це був переломний момент, адже далі менше 6-7 очок не було.

- Протягом другого тайму Ви висловлювали багато претензій як своїм гравцям, так і суддям…

- До арбітрів у мене немає взагалі жодних претензій. Реально немає, а не тому, що ми домовилися ці проблеми не обговорювати.

- «Донецьк» постав тією командою, до якої Ви готувалися?

Перше, що ми побачили під час підготовки, так це хороший відсоток влучання дальніх кидків у грі з «Ферро». Ми спробували, виходячи з цього, вибудувати оборону, хоча досить довго використовували «зону», але саме щоб закрити кидки з периметра. «Донецьк» сьогодні – це гарна, грамотна команда. Всі легіонери дуже пристойного рівня, серби, як прийнято, грамотні та грають з холодною головою, без суєти. Важко сказати, на що цей колектив буде претендувати на фініші сезону, але поки що «Донецьк» виглядає командою, яка може перешкодити «Азовмашу» або «Будівельнику» дійти до фіналу. Чемпіонат довгий, бувають різні фінансові ситуації та травми, проте сьогодні «Донецьк» – реальний претендент на один із комплектів нагород, як мінімум.

На сегодняшний день николаевцы сыграли самое большое количество игр в Суперлиге. Однако все 4 матча проиграли.

superleague

| | | | - | | | | | |