.
Навчальний рік і борги по зарплаті: акценти губернатора.

Навчальний рік і борги по зарплаті: акценти губернатора.

mlp / 27.08.2008

Різноманітні питання - від готовності об’єктів області до опалювального сезону до стану справ із збором свідчень очевидців голодомору - підняв голова облдержадміністрації на селекторній нараді з керівниками районів області.

Серед найважливіших питань наради була динаміка заборгованості із заробітної плати на Миколаївщині. Як повідомила начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, відповідно до доручення Президента України Віктора Ющенко необхідно погасити всю існуючу заборгованість в області до 1 вересня. Однак, на жаль, сума боргу працівникам області на 1 серпня становила 11606 тисяч гривень. З цієї суми лише 4 мільйони гривень становить заборгованість на економічно-активних підприємствах. Ольга Вікторівна відмітила що найгірші показники розвитку ситуації спостерігаються в Вознесенському (161 тис. грн.), Жовтневому (57,3 тис. грн.), Казанківському (75,4 тис. грн.), Снігурівському (35,7 тис. грн.) районах. Також значні кошти заборгували працівникам підприємства Очакова (190,2 тис. грн.), Первомайська (244,7 тис. грн.), Южноукраїнська (415 тис. грн.) та міста Миколаєва (1582,4 тис. грн.)
Щодо завдання по створенню робочих місць, то Ольга Вікторівна виділила найкращі райони, де завдання виконується належним чином. Це Кривоозерський, Новобузький, Березанський, Березнегуватський та Братський райони. На жаль, від середньообласного показника в 61% відстають Врадїївський, Вознесенський, Новоодеський райони та міста Миколаїв і Южноукраїнськ.
Серйозним питанням наради була і підготовка об’єктів області, а особливо навчальних закладів, до опалювального сезону. Губернатор висловив своє занепокоєння станом справ із обладнанням шкіл санвузлами, топковими котельнями, покрівлею дахів. Олексій Миколайович дав завдання начальникам управлінь освіти та науки, ЖКГ та керівникам районів до початку навчального року виправити ситуацію.
Також на нараді отримали негативну оцінку голови райдержадміністрацій, які відстають у зборі свідчень очевидців голодомору. За словами керівника області, збір цієї інформації вже закінчено в більшості районів, але відстають Баштанський, Березанський, Врадіївський Кривоозерський, Миколаївський, Новоодеський, Очаківський та Снігурівський райони. Керівникам районів було зроблено зауваження, і невдовзі губернатор пообіцяв повернутися до цієї теми і зробити відповідні висновки.

Прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації.

| | | | - | | | | | |