.
Про хліб і до хліба

Про хліб і до хліба

mlp / 30.05.2007

Ситуації, яка склалась в сільському господарстві області у зв’язку з засухою, і заходам була присвячена нарада в облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, начальниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств.

Під урожай поточного року з осені в області було посіяно 560 тис. га озимих культур, в тому числі 508 тис. га на зерно. Із запланованих до посіву 852,3 тис. га ярих культур станом на 25 травня посіяно 704 тис. га (83%). ¥рунтовою посухою обхвачені всі площі сільськогосподарських угідь. Прийнято розпорядження голови облдержадміністрації, в якому виписані окремі доручення і заходи по амортизації кризової ситуації.

Також обговорювався стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах області, про виконання завдання щодо створення робочих місць Миколаївській області, про стан виконання вимог Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями». З цього питання доповіла Ольга Сивопляс – начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. За звітними даними, в цілому по області з урахування економічно неактивних підприємств борг виплати заробітної плати станом на 1 травня 2007 року склав 17 млн. 96 тис. грн. (скорочення до 1 квітня – на 3 млн. 846 тис. грн., або на 18,4%, до 1 січня – на 7 млн. 773 тис. грн., або на 31,3%).
У січні-квітні 2007 року в усіх сферах економічної діяльності створено 10 745 робочих місць, завдання програми зайнятості виконано на 28,7%. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги створення нових робочих місць зменшилися майже на 17,5%. Причина – припинили підприємницьку діяльність 1201 фізична особа, або 27% від загальної кількості тих, хто зареєстрував підприємницьку діяльність. Підприємцями ліквідовано 3038 трудових договорів, складених із найманими працівниками, або 30% від кількості укладених за цей період, що вказує на короткострокову тривалість трудових відносин у сфері підприємництва.
Заступник голови облдержадміністрації Михайло Рихальський наголосив на активізації діяльності робочих груп по перевірці легалізації зайнятості.
Облаштування пандусами та з’їздами об’єктів соціальної інфраструктури –одне з головних завдань органів державної влади, на цьому завжди робить акцент голова облдержадміністрації Олександр Садиков. В області проживає близько 20 тис. осіб з обмеженими функціями руху, що становить 33% від загальної кількості інвалідів області. Протягом 2006 року влаштовано до потреб інвалідів 263 об’єкти громадського та житлового призначення, що на 90% задовольнило визначену потребу.

Про підготовку та проведення оздоровчої компанії влітку 2007 року доповіли начальники управлінь у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Михайло Димитров та освіти і науки Анатолій Олійник.

Про підготовку до весняно-літнього туристичного сезону 2007 року доповіла начальник управління з питань туризму і курортів облдержадміністрації Тетяна Чичкалюк.

Про стан роботи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей в області – начальник служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації Євген Парамонов.

Із зазначених питань прийняті відповідні рішення, дані протокольні доручення.

Прес-служба ОДА


| | | | - | | | | | |