.
КРУ виступає за посилення фінансової дисципліни в бюджетній сфері.

КРУ виступає за посилення фінансової дисципліни в бюджетній сфері.

mlp / 16.02.2007

Порушення в бюджетній сфері настільки численні, що потребують безперервного контролю. Масштабність порушень призводить до негативного ставлення громадян до органів влади в цілому.

Про це йдеться у Постанові Кабміну № 1673 і про це доповідала під час розширеної колегії Миколаївської облдержадміністрації начальник обласного контрольно-ревізійного управління Олександра Кривда.

В своїй доповіді Олександра Кривда зазначила, що найбільші грубі фінансові порушення та неналежне вжиття заходів щодо їх усунення виявлено в ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» Міністерства оборони України, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», Миколаївській обласній державній лабораторії ветеринарної медицини, державній інспекції з охорони пам’яток культури в Миколаївській області управління культури Миколаївської ОДА, обласному управлінні юстиції в Миколаївській області та Миколаївському будівельному коледжі.
Не залишились поза увагою КРУ порушники фінансової дисципліни попередніх років, які до цього часу не забезпечили усунення порушень. Це Миколаївська обласна філармонія та виконавча дирекція Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

При цьому контрольно-ревізійним управлінням були надані пропозиції щодо розгляду питання про звільнення із займаних посад та/або розірвання контрактів із керівниками бюджетних установ та організацій, суб’єктів господарювання, якими не вжито вичерпних заходів з усунення порушень та відшкодування збитків, відповідно до повноважень обласної державної адміністрації, та ініціювання вказаного питання перед міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади за підпорядкованістю порушників фінансово-бюджетної дисципліни.

Пропозиції контрольно-ревізійного управління підтримані колегією облдержадміністрації, надані відповідні доручення головам райдержадміністрацій, начальникам обласних управлінь облдержадміністрації щодо посилення фінансової дисципліни в бюджетній сфері та вжиття заходів по відшкодуванню незаконних видатків, а також стосовно питання щодо розірвання контрактів та звільнення із займаних посад п’яти керівників установ та організацій, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, та комунальних підприємств, а також ініціювання вказаного питання перед міністерствами та центральними органами виконавчої влади відносно шести керівників підприємств та установ державного сектору економіки.

Голова облдержадміністрації О. Садиков подякував контрольно-ревізійне управління за роботу та підкреслив актуальність та доцільність і в подальшому такого обговорення наслідків ревізій на розширених колегіях облдержадміністрації.

За матеріалами прес-служби ОДА.



| | | | - | | | | | |