.
Комитет ВР поддержал законопроект о Генеральной схеме Украины.

Комитет ВР поддержал законопроект о Генеральной схеме Украины.

mlp / 16.11.2020

Комітет держвлади, регрозвитку та містобудування розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо Генеральної схеми планування території України (реєстр. № 3337), поданий Олег Дунда — Слуга Народу та іншими народними депутатами України.

Проектом передбачено внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», які з урахуванням змін у просторовому розвитку держави, зовнішніх викликів, що стоять перед Україною сьогодні, та вдосконаленням технологічно-методологічних підходів до управління територіальним розвитком, дозволять започаткувати роботу над розробленням нової Генеральної схеми та переведенням її на сучасну технологічну основу, пише КБУ.

Прийняття проекту закону створить підґрунтя для функціонування Генеральної схеми на основі провідних геоінформаційних технологій, формуючи каркас для національної геоінформаційної системи узгодженого та прозорого управління державою. Положення законопроекту спрямовані на визначення термінів, основних засад планування території на державному рівні, порядку прийняття рішення про розроблення Генеральної схеми, визначення розробника, замовника, переліку вихідних даних, порядку реалізації містобудівної документації на державному рівні, зокрема, визначення інструментів реалізації та моніторингу Генеральної схеми. У законопроекті зазначено, що реалізація проекту здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік.

Народні депутати зауважили, що при розробці нової редакції Генеральної схеми мають бути враховані, насамперед, прагнення України інтегруватись до Європейської спільноти і пов’язане з цим спорудження нових міжнародних транспортних коридорів, розвиток транскордонних регіонів, створення інноваційних об’єктів (технопарків, індустріальних парків, логістичних центрів). Також важливим є долучення до Європейської системи природоохоронних територій через впровадження концепції Смарагдової мережі.

Під час обговорення було заслухано позицію Мінрегіон щодо підтримки даного законопроекту і було враховано, що його прийняття надасть можливість розпочати роботи з розроблення Генеральної схеми України, термін якої спливає 31 грудня 2020 року.

Чинна Генеральна схема планування території України розроблена членом КБУ, Українським державним науково-дослідним інститутом ДІПРОМІСТО і затверджена Законом України «Про Генеральну схему планування території України».
Члени Комітету підтримали пропозицію підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови та рекомендували Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо Генеральної схеми планування території України (реєстр. № 3337) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Источник: Property Times

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |