.
Мэр Николаева Александр Сенкевич принял участие в онлайн-совещании Ассоциации городов Украины.

Мэр Николаева Александр Сенкевич принял участие в онлайн-совещании Ассоциации городов Украины.

mlp / 14.05.2020

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь в онлайн-нараді Асоціації міст України, під час якої підняв важливі питання стосовно функціонування міст. Про це мер повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

- Під головуванням Віталія Кличка відбулась онлайн-нарада Асоціаціі міст України, у якій взяли участь міські голови з різних регіонів. Разом обговорили низку проблемних питань, що стосуються функціонування міст.

Одним із таких була робота Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на місцях. Кабінет Міністрів ще у березні анонсував створення служби Держсервісбуд, яка повинна була замінити ДАБІ. Але сьогодні склалась така ситуація, що ДАБІ вже не працює, а нова служба ще не створена. Таким чином майже повністю паралізоване комунальне будівництво.

Також обговорили процедуру продажу комунального майна на аукціонах і передачу комунального майна у безкоштовне користування громадським організаціям, таким, що опікуються дітьми з інвалідністю, ветеранами, спортивним клубам та ін. Сьогодні це питання не вирішене, і перебування у комунальних приміщеннях цих організацій під знаком питання.

У своєму виступі наголосив, що по всій країні ситуація складається вкрай негативно. Ми бачимо сьогодні фактичне згортання реформи децентралізації. У органів місцевого самоврядування знову забирають повноваження, які їм були нещодавно передані, і які вони почали використовувати на благо міст та громад.

Висловив думку, що ми не повинні сьогодні, як міські голови та як голови територіальних громад допустити цього. Будемо звертатись найближчим часом до Президента України та Прем’єр-міністра щодо блокування цих ініціатив.

Ми виступаємо категорично проти зменшення обсягів надходжень до місцевих бюджетів, які сьогодні протистоять пандемії коронавірусу і економічній кризі і фактично на власних плечах утримують усі навантаження.

Наприкінці свого виступу зазначив, що жодна з політичних партії, які існують сьогодні, не буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування. І якщо місцеві політики не об’єднаються і не створять партію горизонтального типу, головним інтересом якої буде розвиток місцевих громад, а не інтереси політичних груп, то на нас очікує поступовий занепад - зазначив мер.

Источник: Николаевский горсовет

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |