.
А.Слобожан: Политизация процесса местных выборов будет мешать решению вопросов местного значения.

А.Слобожан: Политизация процесса местных выборов будет мешать решению вопросов местного значения.

mlp / 10.03.2020

10 березня Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провів засідання «круглого столу» на тему: «Реформування законодавства, що регулює місцеві вибори». Про це повідомляється на сайті АМУ.

Мета круглого столу - обговорити найбільш проблемні аспекти законодавчого регулювання виборчого процесу з місцевих виборів, а також виробити спільне бачення політиків, експертного середовища та міжнародної спільноти стосовно напрямів подальшого вдосконалення законодавства про місцеві вибори та напрями його застосування.

Представляючи Асоціацію міст України виконовчий директор АМУ Олександр Слобожан сказав:

«Асоціація міст України послідовно виступала за запровадження чистої мажоритарної системи на місцевих виборах, адже політизація місцевого самоврядування зумовлює виклики із представництвом і несе негатив для громад. Завдання місцевої влади - вирішувати питання місцевого значення. Проте, коли з'являються конфлікти між обраним мером та місцевими депутатами, між депутататми муніципальної ради від різних сил, коли на місцевому рівні формуються різні коаліції, які не відповідають коаліціям на центральному рівні, це призводить до політизації процесу на місцевих виборах, який негативно впливає на вирішення питань місцевого значення».

Він також наголосив, що велика сума застави зробить неможливим забезпечення належного представництва і висловив пропозицію, що перевибори мера і муніципальної ради мають роходити одночасно.
Тобто, якщо мер висловлює недовіру муніципальній раді або мінуципальна рада висловлює недовіру меру - призначаються місцеві вибори, при чому ЦВК має це робити автоматично, не очікуючи рішення парламенту.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |