.
Минрегион предложил новую методику разработки схем теплоснабжения.

Минрегион предложил новую методику разработки схем теплоснабжения.

mlp / 27.01.2020

Як повідомила прес-служба міністерства, ціль її – надати органам місцевого самоврядування повноцінний та ефективний інструмент довгострокового планування теплопостачання населених пунктів.

Діючі методичні рекомендації не давали можливості системно вирішити це питання, що становило суттєву перешкоду у реалізації державної політики у сфері теплопостачання.
Нова методика направлена на запровадження в населених пунктах з кількістю жителів більше 20 тис. осіб ефективної системи централізованого теплопостачання, яка передбачає виробництво 50% теплової енергії з відновлювальних джерел енергії, або 75% теплової енергії, виробленої у процесі когенерації.
Запроваджується система цільових показників теплопостачання населеного пункту, які включають: показники структури теплопостачання; показники ефективності виробництва теплової енергії; показники ефективності транспортування теплової енергії; показники надійності теплопостачання; показники якості теплопостачання; показники екологічності теплопостачання.

Методика розроблення схем теплопостачання населених пунктів визначає економічно ефективний варіант теплопостачання, і таким чином споживачі, співвласники багатоповерхових будинків зможуть прийняти рішення про відмову від централізованого теплопостачання, якщо розробленою схемою буде визначена доцільність переведення будинку на автономне чи індивідуальне опалення.

Для теплопостачальних підприємств розроблена по методиці нова схема визначає варіанти та перспективи розвитку галузі на 10 років з відповідним джерелом фінансування.

Для органу місцевого самоврядування методика дозволяє розробити складову генерального плану розвитку населеного пункту, стає основою для розвитку його систем теплопостачання, дає змогу планувати найбільш економічно ефективне теплопостачання. В свою чергу, це дозволить зменшити обсяг використання енергетичних ресурсів, підвищить енергоефективність, якість, безпеку, екологічність та надійність теплопостачання населеного пункту.
Наразі методика передана на узгодження до центральних органів влади.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |