.
Комментарий Николаевской ОГА относительно расчетов за тепло.

Комментарий Николаевской ОГА относительно расчетов за тепло.

mlp / 14.01.2020

13 січня відбулась нарада з представниками енергопостачальних підприємств під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Валентина Гайдаржи.

Теплопостачальним підприємствам рекомендовано посилити інформаційну компанію і розмістити на власних сайтах інформацію щодо проведених нарахувань за підсумками грудня та проведених перерахунках з метою роз’яснення населенню, що відбувається робота з перерахування з урахуванням роботи за підсумками листопада-грудня минулого року.

Окремі проблемні питання, які незрозумілі споживачам, пов’язані з тим, що теплопостачальні підприємства знімають показання з приладів обліку теплової енергії за певний період. Для прикладу з 20 листопада по 20 грудня додатково відбувається нарахування за в середньому 10 днів, які не ввійшли у звітні показання за приладами обліку. У подальшому відбувається перерахування за минулий період з урахуванням фактичних показників за приладами обліку теплової енергії.

В. Гайдаржи наголосив на неприпустимості окремих фактів, коли нарахування грудня в декілька разів перевищують нарахування листопада. Зокрема, подібні випадки мають місце по ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», в зв’язку з чим керівництву товариства рекомендовано по кожному подібному випадку провести аналіз, вжити заходів по забезпеченню соціально-справедливих нарахувань за показниками теплолічильників та поінформувати споживачів.

Керівництвом Миколаївської міськради проінформовано, що на сьогодні відбувається опрацювання питань, пов’язаних з реконструкції теплових мереж в Центральному районі міста Миколаєва. Це дозволить вивести з експлуатації окремі локальні низкоефективні котельні і проєкт фінансуватиметься за рахунок міжнародної підтримки в обсязі 960 тис. грн. Наразі розробляються передпроектні пропозиції та попередньо узгоджуються з теплопостачальними підприємствами міста.

Миколаївською міськрадою і департаментом ЖКГ спільно з ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» і МКП «Миколаївводоканал» розпочинається робота по визначенню операторів зовнішніх мереж централізованого теплопостачання і централізованого водопостачання, відповідно, з метою впорядкування подальшої роботи по обліку відповідних енергоресурсів згідно ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання».

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |