.
За підсумками 2017 року Миколаївська область зайняла 1 місце по впровадженню Програми розвитку малого і середнього бізнесу серед областей України.

За підсумками 2017 року Миколаївська область зайняла 1 місце по впровадженню Програми розвитку малого і середнього бізнесу серед областей України.

mlp / 25.10.2018

24 жовтня заступник голови облдержадміністрації Олександр Кушнір провів чергове засідання робочої групи з представниками малого і середнього бізнесу щодо розробки проекту заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Миколаївській області на 2019-2020 роки.

Як повідомили на сайті Миколаївської ОДА, спілкуючись із підприємцями заступник голови ОДА відзначив:
«В максимально короткий термін нами було розроблено Програму підтримки малого і середнього підприємництва на 2017-2018 рік. Ця програма вперше була реально наповнена, вперше почала працювати і дала результати в короткий період. Нами було прийняте рішення йти по декільком напрямкам. Один із них – це програма відшкодування відсоткових ставок по кредитам за створення робочого місця. Якщо ви представник малого чи середнього бізнесу і берете кредит на розвиток своєї справи, яка передбачає створення нового легального робочого місця, ви маєте можливість подати документи і отримати відшкодування частини відсоткової ставки з обласного бюджету».

Аби донести деталі роботи програми ОДА запустила проведення низки «кущових» семінарів по всій Миколаївщині, щоб охопити максимальну кількість зацікавлених громадян. Експерти, представники ОДА та банків роз’яснювали підприємцям її особливості і переваги. Крім того, в законодавчому полі спрощено перелік документів для участі в проекті.
«У 2017 році на відшкодування відсоткових ставок було виділено 2 млн. грн., в цьому році вже 4 млн. грн. Що само собою говорить про високий попит підприємців та ефективність роботи програми. Одразу скажу наступне - за результатами наступного засідання, яке відбудеться вже незабаром, не всі учасники встигнуть отримати компенсацію, бо заявок більше, ніж наявних коштів», - сказав Олександр Кушнір.

Він наголосив, що за підсумками 2017 року Миколаївська область зайняла 1 місце по впровадженню Програми розвитку малого і середнього бізнесу серед областей України.

«Наша задача – забезпечити, щоб підприємці могли нормально функціонувати, забезпечувати себе і сплачувати податки. Кожен підприємець, який діє ставить собі одну задачу – отримання максимального прибутку і зменшення сплати податку. Правда десь посередині. Тож, нами було затверджено план зустрічі з підприємцями різного формату, аби зібрати різні точки зору і вийти з єдиною позицією, щоб це була позиція області – підприємців, експертів, спільноти, адміністрації, депутатів. Скажу відверто - у нас є хороший результат, але ми повинні рухатися вперед. Ми не женемося за результатом, він у нас - наслідок того, що робимо», - акцентував О. Кушнір.
За його словами, наприкінці цього року відбудуться зустрічі студентів із потенційними роботодавцями. Підприємці матимуть можливість вирішити питання із кадровим забезпеченням, а молоді спеціалісти отримають гідні робочі місця.

| | | | - | | | | | |