.
Награждены лауреаты областной премии имени Николая Аркаса.

Награждены лауреаты областной премии имени Николая Аркаса.

mlp / 19.05.2015

19 травня заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська взяла участь у врученні обласної премії імені Миколи Аркаса, в Миколаївському обласному художньому музеї імені В.В.Верещагіна.

Вітаючи лауреатів премії та всіх присутніх, Оксана Янішевська зачитала слова Миколи Аркаса та зазначила, що саме вони характеризують просвітницьку діяльність митців нашої області: «Ваша діяльність дає не просто надію, а й впевненість у нашому квітучому майбутньому. Ця премія не один рік і не перше десятиліття визначає найкращих, найталановитіших миколаївців. Бажаю вам творчої наснаги, довгих років життя і мирного неба над головою».
Після урочистої частини Оксана Янішевська та директор департаменту культури, національностей та релігій облдержадміністрації Михайло Димитров вручили переможцям премії дипломи та нагрудні знаки:
- у номінації «Народна творчість та художня самодіяльність» за розвиток хореографічного мистецтва, вивчення, збереження та популяризацію хореографічного фольклорного мистецтва Миколаївщини - Мерлянову Михайлу Васильовичу та Мерляновій Ользі Анатоліївні;
- за збереження, розвиток та популяризацію народно-інструментального мистецтва - Комінарець Ользі Валентинівні;
- у номінації «Просвітницька діяльність», за творчі доробки шевченкіани, що виданні до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка - Марцінковському Ігорю Богдановичу;
- за краєзнавчу та просвітницьку діяльність - творчій групі редколегії книги «Стапіль крізь роки» літературно-творчого об’єднання «Стапіль» Чорноморського суднобудівного заводу (Чебанов Валентин Григорович, Карпуніна Валентина Євгенівна, Колосова Любов Григорівна, Поляков-Ткачук Олександр Леонідович, Шифрін Леонід Борисович);
- у номінації «Історичні, етнографічні, археологічні дослідження та охорона культурної спадщини» - Кірчеву Вадиму Георгійовичу.
У складі творчої групи Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії, за створення історичної вистави «Маруся Чурай» у номінації «Професійне мистецтво» нагороджені Павлюк Сергій Миколайович, Руденко Максим Олександрович, Головащенко Людмила Олексіївна, Марштупа Тетяна Миколаївна, Нікітасєнко Світлана Олександрівна, Бабічева Наталія Володимирівна, Шехтман Тетяна Євгенівна.
У складі творчої групи Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру за створення вистави «Дні Тараса», у номінації «Професійне мистецтво» нагороджені Кравченко Микола Антонович, Гриньків Роман Дмитрович, Шипін Максим Олександрович, Жила Андрій Ігоревич, Васильєв Сергій Олександрович, П’ятницька-Позднякова Ірина Станіславівна, Дикштейн Валерій Олексійович.

Оксана Янішевська зазначила: «Вже 21 рік поспіль найкращі та найталановитіші отримують премію - це і просвітницька діяльність, і театр, і письменники. Дійсно, сьогодні були нагороджені достойні, найкращі, ті, хто своєю діяльністю дає нам впевненість в тому, що Україну чекає велике майбутнє. Важливо бути не просто творцями чи митцями, а важливо доносити до людей свою позицію, нагадувати всім про нашу талановиту землю. Те, що премія носить ім’я відомого миколаївця, який своєю діяльністю охоплює багато галузей науки, мистецтва, культури, свідчить, що миколаївщина – багата на талановитих людей».


| | | | - | | | | | |