.
Николаевщина недополучала до 30% электроэнергии.

Николаевщина недополучала до 30% электроэнергии.

mlp / 23.12.2014

22 грудня депутат Миколаївської обласної ради від партії «Народний фронт» Вадим Підберезняк зустрівся з мешканцями села Коблеве. Ця зустріч з людьми проходила у приміщенні Коблевської селищної ради разом з головою села Коблеве Володимиром Панічем.

Причиною візиту стала надзвичайна подія – перекриття траси Миколаїв-Одеса у п’ятницю 19 грудня мешканцями села через постійні та багатогодинні відключення світла. До мітингарів тоді приєдналися водії вантажівок, що були змушені чекати розблокування дороги. Близько сотні людей вимагало покарати винних. Вадим Підберезняк тоді приїхав до людей і попросив їх розблокувати трасу. Він пообіцяв розібратися у питанні і в понеділок знову зустрітися та розказати людям, як йде вирішення цього болючого питання.

На новій зустрічі Вадим Підберезняк розповів про стан вирішення питання. З’ясувалося, що головна проблема в тому, що на Миколаївську область було з міністерства енергетики було зпущено занадто велике обмеження, ніж і сусідніх областях. Крім того, регіональне управління «Югенерго», що розташовано в Одесі, перерозподіляло ліміти на власну користь. Наслідком стала гостра нестача електроенергії, що призвела до повномасштабних відключень по області.

Вадим Підберезняк розповів, що питання енергопостачання після п’ятничної події області почали вирішувати ні різних рівнях. Зокрема, голова Миколаївської обласної адміністрації Вадим Меріков за участю депутатів Верховної Ради від Миколаївщини проводив нараду. Сьогодні, народні депутати Ігор Бриченко, Тарас Кремінь («Народний фронт») та Андрій Вадатурський (БПП) провели зустріч з міністром енергетики на якій з’ясувалося, що Миколаївщина насправді недотримувала до 30% електроенергії, навіть у межах ліміту. Міністр пообіцяв розібратися та виправити цю несправедливість, що виникла через діяльність одеського «Югненерго».

В зв’язку з цим, Вадим Підберезняк заявив, що буде звертатися у міліцію з вимогою розібратися у ситуації. Він вважає, що це є спроба дестабілізації ситуації в області. «Можливо, це є спроба розхитати ситуацію по Миколаївській області, така форма тероризму. Як найменше – це своєрідна форма корупції у енергетичній сфері, що досталася нам від попереднього режиму. Як максимум – це розхитування та дестабілізація, яка вигідна зовнішнім ворогам. У будь-якому випадку, ми не залишимо ситуацію без контролю та будемо вимагати покарати винних. Час безвідповідальності перед власним народом пройшов!», - підкреслив Вадим Підберезняк.

При обговоренні з мешканцями Коблева поточних питань винило багато нюансів. Зокрема, питання неякісної роботи РЕС, точніше імітації ремонтних робіт. Також, коблевчанам незрозуміло, де у цій кризовій ситуації перебуває їх народний депутат-мажоритарник Олександр Лівік. Він був на нараді у голови обладміністрації, а значить – усвідомлений у справі. Чому він усунувся від своїх виборців?! Також зайшлося за потребу створити у Коблевому ще один пішохідний перехід.

Стосовно питання відключення електроенергії Вадим Підберезняк пояснив, що зробив все, щоб запобігти безконтрольному відключенню світла. Він приїхав у Коблеве разом із Юлією Кулик, головним спеціалістом відділу енергетики Управління інфраструктури Миколаївської обласної адміністрації. Вона запевнила, що вже складений графік вимушеного тимчасового відключення по області і населенні пункти не мають відключати більш, ніж на 2 години та не більш, ніж як 2 рази на добу. Зокрема Коблеве буде відключатися з 8:15 до 10:15 та з 16:15 до 18:25.

На завершення зустрічі Вадим Підберезняк підкреслив, що обов’язково навідається у РЕС та з’ясує всі особливості їх діяльності. Щодо «Миколаївобленерго», то у цих відключеннях їх провини нема. Вони мусили діяти в аварійному режимі. У будь-якому разі це питання тепер на контролі як голови обласної адміністрації, так і депутатів області та Верховної Ради.

Прес-служба "Фронту змін".

| | | | - | | | | | |