.
ДПА у Миколаївській області продовжує виявляти порушників податкового законодавства.

ДПА у Миколаївській області продовжує виявляти порушників податкового законодавства.

mlp / 27.07.2007

Державна податкова адміністрація у Миколаївській області продовжує виявляти порушників податкового законодавства. Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Миколаївській області порушена кримінальна справа у відношенні директора одного з приватних підприємств м. Миколаєва за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Основний вид діяльності підприємства – оптова торгівля зерном та кормами для тварин; оптова торгівля фруктами та овочами; неспеціалізована торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами; посередництво в торгівлі різними товарами.
В ході проведення перевірки встановлено порушення Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств", в результаті чого підприємству донараховано податку на прибуток в розмірі 904,0 тисячі гривень.

Також, порушена кримінальна справа за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного з державних підприємств м. Миколаєва. В ході перевірки встановлено порушення службовими особами підприємства Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” та ухилення від сплати податку на прибуток у сумі 1850,0 тисяч гривень. На даний час здійснюються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Співробітниками податкової міліції СДПІ у м. Миколаєві в ході проведення перевірки виробничого приміщення, розташованого в Центральному районі м. Миколаєва, виявлено “підпільний” цех з виробництва столярних виробів, який належить приватному підприємцю. На момент перевірки були відсутні будь-які дозвільні документи на розміщення та початок робіт в цеху.
При проведенні перевірки були вилучені готові столярні вироби (вікна та віконні рами), дошки, всього на суму понад 38,0 тисяч гривень.
Також під час перевірки виявлено двох незареєстрованих працівників, які документально не оформляли трудові відносини з приватним підприємцем.

При проведенні оперативно-розшукових заходів в рамках операції “Курорт-2007” співробітниками податкової міліції ДПІ у Жовтневому районі на причалі Очаківського міського пляжу встановлено факти надання послуг з перевезення пасажирів морським транспортом без наявності ліцензій на здійснення даного виду діяльності. Податківцями вилучено мотобот та катер.

Державна податкова адміністрація
у Миколаївській області

| | | | - | | | | | |