.
Особистий прийом, – розмова союзників.

Особистий прийом, – розмова союзників.

mlp / 27.07.2007

Перший особистий прийом громадян провів в.о. голови облдержадміністрації Олексій Гаркуша. В ранзі губернатора Олексій Миколайович поновив таку дещо забуту практику спілкування із жителями області. Втім, впевнений він, саме такий спосіб – відверта розмова - дає можливість ближче узнати про проблеми людей та допомогти їм у складних ситуаціях. На прийом в облдержадміністрацію зі своїми скаргами, пропозиціями, а інколи, болем, прийшло 17 чоловік. Протягом п’яти годин керівник області уважно вислуховував кожного та давав конкретні доручення відповідним службам.

Так, у складну життєву ситуацію потрапила мама чотирьох дітей Олена Призиглей (на знімку). Багатодітна сім’я фактично опинилася на вулиці, не маючи власного помешкання. Свого часу жінка була вимушена продати своє майно, аби заплатити за лікування після народження четвертої дитини. Зараз вона прописана у чужих людей, адже міська влада Нової Одеси не в змозі надати їй житло. А міський голова Юрій Шутяк взагалі заявив: „Про своїх дітей треба самій дбати, а не сподіватися на владу”. Губернатор пообіцяв допомогти Олені Анатоліївні та її діточкам.

Прохання від імені мешканців с.Новосела Вознесенського району привіз Володимир Іванов. Односільчани чекають на газ. Вже побудовано розвідний газопровід, створено спілку, яка зібрала гроші на підведення газу. Але не вистачило бюджетних коштів для повної газифікації. Їх, начебто, перекинули на іншу програму. „Як бути? - питає Володимир Володимирович, - адже люди розібрали груби, сподіваються, що взимку будуть з голубим паливом”. – Можете мене не переконувати, - відповідає Олексі Гаркуша, - Я добре знаю, що газ селу вкрай необхідний. В цьому питанні я з вами союзник. На сприяння можете розраховувати. Якщо державних коштів зараз немає, ми їх знайдемо. Можливо, по Ташликській програмі.

Зі своїм болем звернувся Станіслав з Нової Одеси. В його сім’ї – справжня трагедія. Насильник зґвалтував доньку. На руках – заява до міліції, матеріали слідства, висновки експертів. Втім, місцевий прокурор справу закрив, а на всі прохання батька нещасної дівчини показує тому на двері. За справедливістю прийшов Станіслав до О.Гаркуші. Звісно, той не може втрутитися в діяльність органів прокуратури, але ретельно розібратися пообіцяв.

Більше половини тих, хто прийшов на особистий прийом губернатора, - люди із сільської місцевості. Мешканці Веселинівському, Доманівського, Баштанського, Новоодеського, Вознесенського, Березанського, Первомайського районів. Халіт Закіров з с.Костичі Баштанського району - приватний підприємець, займається вирощуванням овочів. „Без поливу цьогорічним літом ніяк не обійтися, - пояснює він. – Але районне управління зрошувальних систем встановило просто непосильну плату. За один гектар поливу треба віддати 325 гривень. До того ж не підпадає він, як приватник, під компенсацію за електроенергію. Ви ж розумієте, Олексій Миколайович, - як сьогодні важко селянам. Сподіваємося, що допоможете”.

Постраждав від негоди і фермер з Братського району Анатолій Попов. Град, що пройшовся 4 червня, вибив 800 гектарів посівів. Звертався в район, - кажуть, - грошей немає. О.Гаркуша одразу ж зв’язався з головним управлінням сільського господарства та продовольства і доручив допомогти в разі можливості.

Звісно, всім за один прийом допомогти неможливо. Але намагання такі у влади є. Адже саме в цьому і полягає її завдання, - покращувати життя людей, вирішувати їх болючі проблеми.

Прес-служба ОДА

| | | | - | | | | | |